helpot rapuleivät

Emmental

Moderni skagen valmistetaan Savusulatejuustosta ja isoista ravunpyrstöistä. Toast skagen eli katkarapuleipä on perinteinen ruoka pohjoismaissa, ja tästä herkullisesta leivästä löytyykin monenlaisia variaatioita. Hyvin paahdettu, rapea leipä luo pohjan herkulliselle leivälle. Leivälle sipaistaan paksu kerros täyteläistä sulatejuustoa, jossa maistuu lempeän aromikas savuisuus. Juuston päälle ladotaan reilusti ravunpyrstöjä sekä tuoreita punasipulirenkaita. Kokonaisuus kruunataan tuoreella tillillä. Rapuleivät maistuvat sellaisenaan aamupalalla esimerkiksi kesämökillä laiturin nokassa nautittuna tai osana rapujuhlia. Kokeile leipiä myös osana brunssia ja illanistujaisia.


Helpot rapuleivät

Annoksia: 10 kpl | Valmistus: 30 min.

ainekset

  • Paahtoleipää

  • Kuusamon Juuston Savusulatejuustoa

  • Ravunpyrstöjä

  • Tuoretta tillilä

  • Punasipulia

Valmistus

  1. Leikkaa punasipuli renkaiksi.

  2. Paahda paahtoleivät.

  3. Leivät jokaiselle leivälle paksu kerros Savusulatejuustoa.

  4. Laita juuston päälle ravunpyrstöjä ja sipulirenkaita.

  5. Koristele leivät tuoreella tillillä.