Vastuullinen tuotantoketju

Me Kuusamon Juustolla olemme tärkeä lenkki kotimaisen elintarviketeollisuuden ja alkutuotannon vahvistamisessa. Kaikki käyttämämme maito on ehdottomasti kotimaista, ja yli 60 % pohjoisen maitotiloilta.

Yli 90 % maitotuotteiden hiilijalanjäljestä syntyy alkutuotannossa. Siksi tavoitteenamme on parantaa koko tuotantoketjumme vastuullisuutta.


näin toimimme

Aktiivinen vuoropuhelu kumppaneidemme kanssa

Haluamme kehittyä yhdessä kumppaneidemme kanssa, ja olemme lisänneet aktiivista vuoropuhelua, jotta pystymme yhdessä löytämään keinoja esimerkiksi juuri maidon hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

Olemme sitoutuneet elintarvikealan toimijoiden yhteiseen tavoitteeseen vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 75 % vuoteen 2035 mennessä. Päästövähennys lasketaan suhteessa alan liikevaihtoon.

Eettiset toimintatavat ja läpinäkyvyys

Laadimme kaikille kumppaneillemme Code of Conduct -toimintaohjeet, joissa he sitoutuvat noudattamaan eettisiä käytäntöjämme. Jatkossa ostamme raaka-aineita vain kumppaneilta, jotka sitoutuvat noudattamaan näitä ohjeitamme.

Kaikki käyttämämme maito on tietenkin kotimaista. Lisäksi käytämme juustojemme raaka-aineina suolaa, hapatetta, juoksutetta, kalsiumkloridia, kuparisulfaattia ja kaliumnitraattia, jotka tilaamme eri Keski-Euroopan maista. Juuston valmistuksessa nämä ovat välttämättömiä raaka-aineita.

MAIDONTUOTANTO

Juuston valmistuksessa käyttämämme maito on korkealaatuista, sillä se tuotetaan tiukkojen menettelyohjeiden mukaisesti. Teemme laatusopimuksen jokaisen maitotilan kanssa, joka toimittaa maitoa Kuusamon Juustolle. Käyttämämme maito on peräisin lehmistä, jotka syövät ravintonaan pääasiassa ruohoa sekä GMO-vapaata rehua. Iso osa käyttämästämme maidosta tulee Kuusamon Osuusmeijerin (KOM) tuottajilta. Voit tutustua KOM:n alkutuotantoon heidän kotisivujensa kautta.