juustoinen juureskeitto

Ravitseva ja herkullinen juureskeitto on täydellinen pakkaspäivien lämmittäjä. Se on kevyttä ja terveellistä ruokaa, joka sopii mainiosti alkuvuoteen. Olemme hyödyntäneet reseptissä Eränkävijä® 10% -juustoa, joka on kepeä ja aromikas arktinen arkijuusto, jonka mausta ei ole tingitty sen pienestä rasvaprosentista huolimatta. Maukas juusto ja laadukkaat kasvikset luovat ihanan makuelämyksen. Kokeile ja ihastu!

Nizzan salaatti on Sydänmerkitty resepti. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota siihen, että resepti on sekä terveellinen, että täynnä makua.


juustoinen juureskeitto | Sydänmerkki-resepti

Annoksia: 8 kpl | Valmistus: 45 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 800 g bataattia

  • 400 g perunoita

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 2 keltasipulia

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 litraa vettä

  • 2 kasvisliemikuutiota

  • 200 g Eränkävijä 10 % juustoa

  • 1 tl suolaa

Valmistus

  1. Kuori ja pilko bataatit sekä perunat. Hienonna keltasipuli ja valkosipuli.

  2. Kuumenna iso kattila. Lisää kattilaan rypsiöljy ja sipulit. Kuullota pari minuuttia.

  3. Lisää kattilaan bataatit, perunat, vesi ja kasvisliemikuutiot. Kuumenna ja hauduta juurekset kypsiksi. Lisää tarvittaessa vettä.

  4. Soseuta keitto ja lisää Eränkävijä 10 % juusto joukkoon pieniksi paloiksi leikattuna. Soseuta tasaiseksi.

  5. Mausta suolalla, tarjoile ja nauti!

 
 

Sydänmerkki-resepti

Sydänmerkillä varustettu resepti kertoo terveellisestä, mutta silti maukkaasta ruokaohjeesta. Olemme kiinnittäneet eritysitä huomiota Sydänmerkki-resepteissä suolan määrään ja rasvan laatuun. Resepteihin on valikoitunut mukaan paljon kasviksia, vähärasvaista lihaa ja juustovalikoimamme Sydänmerkki-tuotteita. Reseptit on tarkistettu lopuksi Sydänmerkki-tiimin toimesta, jotta voimme tarjota ravintosisällöistä luotettavaa tietoa.

Juustoisen juureskeiton ravintosisältö