juustoinen pinaattilasagne

Juustoinen pinaattilasagne maistuu täydellisesti keväisellä retkellä tai vaikkapa kotikeittiössä. Reseptissä on hyödynnetty Kuusamon Juuston Goudaa, joka on pehmeä ja täyteläinen juusto, jonka maussa on yhdistelmä makeaa ja suolaisuutta. Yhden pannun lasagneresepti tekee metsäretkestä ikimuistoisen makumatkan!

Reseptin on toteuttanut somevaikuttaja Riikka Hakala ja löydät reseptistä myös videon hänen Instagramista @retki.riikka. Katso se tästä!


Juustoinen pinaattilasagne

Annoksia: 2-3 kpl | Valmistus: 40 min


NÄITÄ TARVITSET

  • 50 g pinjansiemeniä 

  • 1 sipuli

  • 1 valkosipulinkynsi

  • 1 rkl öljyä

  • 70 g tuoretta pinaattia

  • 1 pieni parsakaali 

  • N. 4–5 dl vettä

  • 100 g ranskankermaa 

  • ½ tl suolaa

  • ½ tl mustapippuria

  • 8 lasagnelevyä

  • ½ sitruunan mehu

  •  1,5 dl Kuusamon Juuston Goudaa raastettuna

Valmistus

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kevyesti ja siirrä ne sivuun odottamaan.

  2. Hienonna sipulit ja kuullota niitä kevyesti öljyssä. Lisää pannulle vettä, mausteet ja taitellut lasagnelevyt. Keitä kannen alla ja anna pastan kypsyä noin 10 minuutin ajan.

  3.  Lisää joukkoon pilkotut parsakaalit ja keitä vielä noin 10 minuuttia.

  4. Lisää joukkoon tuoretta pinaattia, ranskankermaa sekä sitruunan mehu.

  5. Viimeistele juustoraasteella ja pinjansiemenillä. Nauti metsässä aurinkoisessa kevätsäässä!